Zomaar wat linkjes..

Ik was een beetje op internet aan het surfen op zoek naar wat engelstalige info over Atsugi en omstreken toen ik een blog tegenkwam van een Duitser met wat foto's en tekst over Atsugi. Wat blijkt: zij is de vorige Duitse taaldeveloper bij de VIP waar ik werd :O De huidige developer is Christian. De laatste paar dagen heb ik veel met Christian samengewerkt met het refactoren (verbeteren) van de code van een analyseprogramma dat hier veel gebruikt wordt, want de code is redelijk brak. Christian zit de hele tijd te zeiken dat de vorige Duitser een pruts(t)er was en de code wel wat leesbaarder had kunnen maken. Bij toeval heb ik dus haar weblog gevonden :D http://www.shutterbuggy.de/blog/ O ja, op http://www.outpostnine.com/editorials/teacher.html kan je een geniale blog lezen van een Amerikaan die leraar wordt op een Japanse school. Hilarisch.

Morgen lekker vrij, nationale feestdag. Die hebben ze hier 1 keer per maand ofzo. Als het mooi weer is zijn we van plan om weer te gaan hiken (dat wil zeggen, als iedereen niet stomdronken van de karaoke terugkomt om 6 uur 's morgens :| ). We gaan naar Hakone toe: http://www.japan-guide.com/e/e5200.html Volgens Pedro, de Portugees, schijnt het erg mooi te zijn, vooral in de herfst en in de lente.

Het wordt intussen wel koud hier :( Overdag als de zon schijnt gaat het wel, maar het koelt erg snel af hier. Naja, wat weer websites:
http://www.weathercity.com/jp/atsugi/
http://weather.yahoo.co.jp/weather/
http://www0.thunder.ne.jp/cgi-bin/main.cgi?area=3&zoom=4

Ik heb met Pedro gesproken over een kamer zoeken. Ik was eigenlijk al van plan om zelf wat adresjes te noteren en af te gaan, maar Pedro zei dat ik dat allemaal aan Owa-san, mijn baas, kon overlaten. Owa-san zoekt via het bedrijf naar kamers die precies voldoen aan je eisen (bubbelbad, 2 garage's, 4 slaapkamers, 3 woonkamers etc.), waarna hij zelfs in persoon met je meegaat om een kandidaat-kamer te bekijken en je helpt met het tekenen van het contract. Mooi bruggetje naar website van mijn werk: http://www.asahi-kasei.co.jp/vorero/en/index.html

En toen was het op. Nou, nog eentje dan: random Japans bedrijf in Atsugi met Japanners die geen Engels (Engrish) kunnen typen: http://www.atsugi.co.jp/english/index.htm

Posted in Uncategorized