Veiligheid is belangrijk!.. maar de Japanners overdrijven zoals gewoonlijk weer een beetje.
Dit is een formulier dat je moet invullen als je op de fiets naar je werk wilt. Het bedrijf is verantwoordelijk voor je vanaf het moment dat je de deur uit stapt op weg naar je werk, dus ze moeten zich nogal indekken als er wat met je gebeurt onderweg. Vandaar dit 'formulier', waarmee je toestemming moet vragen om met de fiets naar je werk te mogen. Dit allemaal zodat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor je als je drie keer over de kop vliegt en een arm en een been kwijtraakt omdat je door een auto geschept werd onderweg. Zelfs dan hoef je je nog geen zorgen te maken want als het bedrijf niet verantwoordelijk is dan is de gemeente/stad wel verantwoordelijk. Let trouwens vooral op het 'teken de route naar je werk en geef gevaarlijke punten aan'-stukje op het formulier. Misschien moet ik er een kernreactor op tekenen halverwege..

Nog meer Japanse bureaucratie: volgende week gaan we met zijn allen naar het ziekenhuis :o Het is een algemene medical checkup voor iedereen op het werk, de employees en de trainees. Naja, dan maak ik dat ook een keer mee.

Posted in Uncategorized