Hen

Weekend! Een mooie tijd om te sterven zou ik zo zeggen. Het linkje van gisteren had ik niet voor niks gepost: het plan was om met zijn allen op vrijdagavond Fuga te gaan eten. Fugu is een soort van vis (blowfish?) die vergif bevat dat er voor het eten uit gehaald wordt. Als dat niet goed gedaan wordt dan bestaat er de kans dat je binnen 24 uur sterft zonder dat je er wat aan kan doen :O Het schijnt dat ongeveer 5-6 mensen er jaarlijks aan dood gaan (volgens die website tenminste). Eenmaal aangekomen bij het fugurestaurant bleek echter dat we niet de enigen waren die van plan waren om russische roulette te spelen, want het zat propvol en de wachttijd was een half uur.. Ik moet mijn sterfdatum dan ook nog even uitstellen...

Jose en wat anderen hadden een gek plan om vrijdagavond eerst naar een concert te gaan, daarna clubben in Roppongi, dan naar een mangacafe om te slapen, 's morgens naar Akihabara om computerdingen te kopen en 's middags naar de Tokyo Robot Exhibition. Dat was mij een beetje teveel van het goede, dus ik ben zaterdag met Aaron naar Akihabara en de robotexpo gegaan. De robotexpo viel me qua robots een beetje tegen eigenlijk. De reis ernaartoe was wel erg leuk, omdat je via de monorail ernaartoe gaat boven de grond (in tegenstelling tot de meeste treinen/metro's) dwars door Tokyo heen en langs het water.

De terugweg hebben we een flinke stop gemaakt bij Akihabara om allerlei speelgoed te kopen :) Ik spaar zelf Transformers en ben fan van een flink aantal anime-series en dan is Akihabara echt het paradijs. Heel Japan is geweldig wat dat betreft. Een nerd in Nederland is een cool guy in Japan. Praktisch iedereen in Japan kent de gundam anime series, die voor onbekenden het best te vergelijken is met Star Wars/Star Trek, maar dan met grote robots, en natuurlijk getekend in plaats van met echte acteurs (alle Gundam-fans haten me nu voor deze omschrijving, maar mijn japanalfabetische ouders snappen het anders niet). Japanners hebben trouwens wat met grote robots. Neon Genesis Evangelion, een anime-serie over grote robots uit midden jaren 90, is ook bij iedereen bekend, en een karakter in die serie (Ayanami Rei, hier op de foto) is hier bekend net zoals Marco Borsato of Frans Bauer bij ons bekend is. Op elke hoek van de straat heb je van die machines waar je 100 yen in gooit waarna je een random figuurtje uit Evangelion krijgt. Elke DVD-, actiefiguur- en speelgoedwinkel heeft verplicht een gedeelte voor Gundam en Evangelion, gewoon omdat dat zo populair is hier. Er zijn zelfs winkels die alleen maar Gundam-speelgoed hebben, en dan ook nog een paar verdiepingen vol ermee. Toevallig heb ik daar vandaag in Akihabara een stuk of drie van gezien :)

Wat me weer tot het volgende punt leidt (of terugleidt eigenlijk, want ik heb het al eerder gezegd): Japanners zijn raar. Gundam is een serie die je zo aan een jongetje van 12 kan laten zien, maar Evangelion is hard, grof en gaat toch over een aantal onderwerpen die je echt niet aan een klein kind wilt laten zien. Toch schreeuwt elk Japans jochie keihard tegen zijn mammie of hij ook een Evangelion-figuurtje mag hebben als ze bij de supermarkt zijn. Ja, zelfs bij de supermarkt kom je die dingen tegen.

Maar daar stopt het niet. Als je je iets mafs kan voorstellen dan kan ik je garanderen dat Japan het heeft. Neem deze schattige lifesize poppen/modellen bijvoorbeeld. In eerste zou je denken: dat is leuk, dan hebben schattige onschuldige kleine Japanse meisjes ook wat om mee te spelen. Niet dus. Deze poppen zijn speciaal voor de nerds onder de nerds: de otaku's, oftewel de 18-jarige pubers die allemaal zitten te geilen op tekenfilmfiguurtjes..


Maar ja, deze zijn nog aangekleed. Je raadt het al: dit is in de categorie 'als je denkt dat dit raar is, kijk dan even aan de andere kant van het rek want daar staan alle nog naaktere figuurtjes', en te vinden in de meeste speelgoedwinkels. Dat laat meteen zien dat de speelgoedwinkels hier wat meer gericht zijn op de categorie 16/18 en ouder. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de porno-dvd-afdeling die verplichte kost is voor elke grote computerwinkel. Ja hoor, ik vermaak me hier best :D


Naja, ik heb er al mijn foto's online gezet en wat placemarks voor Google Earth erbij gemaakt. Atsugi is heel mooi trouwens met kerst, allemaal mooie lampjes. Ik zal er binnenkort wat betere foto's van maken. Hen betekent raar trouwens in het Japanesisch. Als je echt niks beters te doen hebt, kijk dan ook even hier. Het brakke Japans-Engels en het 'How to use Japanese style toilet bowel' deed me toch even hardop lachen.

Posted in Uncategorized