Su-tee-kiWoei! Dat bleek dus geen Japans restaurant te zijn, maar een Outback Steakhouse, oftewel Australisch. Ik kan er veel over zeggen, maar ik denk dat deze twee foto's genoeg zeggen :D De prijs was ongeveer 3000 yen (21 euro). Het centrum van Ebina ziet er trouwens veel mooier uit dan Atsugi. Jammer dat het net iets te ver weg is om elke dag daarvandaan naar je werk te gaan :(Overigens is iedereen het er hier algemeen over eens dat Nederlands de lelijkste taal is en een slap aftreksel/namaaksel is van Engels en Duits. Ik was van plan er nog tegenin te gaan, maar eigenlijk vind ik wel dat ze gelijk hebben :| Voor wie het niet met me eens is: vergelijk eens de woorden voor goedemorgen. Als ik in het Nederlands goedemorgen tegen iemand zeg hier dan gruwelen ze al van de eerste 'g' voor ik de rest van het woord heb uitgesproken. Vergelijk het dan met 'bonjour', 'buenos dias', 'ohaio' (Japans) of zelfs met 'good morning' of 'guten morgen', en het klinkt allemaal beter dan in het Nederlands. Alhoewel ik nog twijfel of het in het Koreaans (klinkt als: 'tjo natje mimi da') of Chinees beter klinkt dan Nederlands, maar dat is haast niet te vergelijken. Ik stond vanmiddag even wat te praten met een paar van de Chinezen op het werk, en ze vroegen mij of ik Chinees kon spreken, dus ik zei voor de grap wat vage klinken die voor mij Chinees klonken (tjap tjoi hong wang chong hau of zoiets). Ze keken me opeens met grote ogen aan en zeiden: 'wow, you know cantonese!' (de Chinezen met wie ik sprak spraken alleen mandarin). Ik moest ze alleen wel het antwoord schuldig blijven toen ze me vroegen wat ik nou precies gezegd had..

Posted in Uncategorized