Arrrgh

Het plaatje is van een fietstripje van vanmiddag. Aan de noordkant van Atsugi splitst de rivier zich in twee kleinere riviertjes, en de weg langs het Atsugi-gedeelte is een leuk weggetje om over te fietsen :)

Vanmiddag heb ik wat inkopen gedaan. Ik heb een magnetrondekselding gekocht, zodat mijn magnetron niet meer bruin is de volgende keer dat ik curry eet. Verder nog wat kleine nuttige dingetjes, haakjes, schroevendraaiers en een spiegel. Ik ben nog even bij de speelgoedwinkel langsgeweest, maar ze hebben nog steeds niet de Transformers die ik wil hebben :'(

Ik ben maar eens begonnen met het plannen van de trip in april als Shanna langskomt, maar dat is niet eenvoudig :( Ik wil in ieder geval naar Okinawa en naar Hiroshima, en laat dat nou net twee bestemmingen zijn die je nauwelijks met elkaar kan verbinden :'( Na heel,heel,heel lang zoeken heb ik eindelijk een geniale manier gevonden om toch alles te doen wat ik wil, maar dat kostte veel moeite. Eerst ben je afhankelijk van de tijd van de vlucht en de plaats. Er is maar 1 directe (goedkope) vlucht van Hiroshima naar Okinawa en die is niet gunstig omdat je dan veel te laat 's avonds aankomt. En als er wel een geschikte vlucht is dan is ie of stinkduur of al volgeboekt. En dan moet je nog naar de hotels kijken, en vooral de prijs en beschikbaarheid ervan. En dan heb je eindelijk een goed hotel gevonden op een goede datum, en dan is er weer geen vlucht die daarop aansluit :'( :'( ik word er gek van... Naja, vluchten zijn uitgezocht nu, zodra ik wat hoor van de hotels die ik gemaild heb kan ik dingen gaan boeken. Als ik genoeg geld heb tenminste...

En dan de andere kant van de wereld: mijn ouders zijn hele aardige mensen, maar ze hebben de ballen verstand van computers. Ik had ze gevraagd om mijn monitor en wat PC-onderdelen op te sturen, omdat mijn laptop redelijk brak is. Na enig aanwijswerk via de webcam heb ik ze duidelijk gemaakt wat ze op moesten sturen :O maar helaas, het kon niet in 1 keer goed gaan. Ik ben inmiddels in het bezit van een voedselpakket uit Nederland waar je half afrika voor maanden mee kan voeden, maar de PC-onderdelen zijn ze vergeten :O :D Naja, nog een weekje wachten dan maar :)

Ik heb trouwens een toetsenbord gekocht hier, met allemaal mooie Japanse tekens erop. Het leuke is dat de gewone tekens soms op andere toetsen zitten dan ik gewend ben. Een toets op een bepaalde plek geeft wel hetzelfde teken als op een normaal toetsenbord, maar er staat een ander teken op. Als ik een ( wil maken (shift-9) dan staat er bij mij een ) boven de shift-9.. Irritant. Gelukkig kan ik redelijk blind typen.

Tot slot nog even een lijstje van de geniale computertermen en techtalk die mijn moeder mij laat horen over de telefoon :)
Webcam: Camcorder
Voeding: Accu of transformator
Monitor: TV
Moederbord: Printplaat
Moederbord met koeler: Printplaat met dat grote ding erop :D

Posted in Uncategorized