Tijd om op te ruimen!

.. maar vreemd genoeg heb ik opeens zin om iets op mijn weblog te zetten als het tijd is om op te ruimen :) Ik ben lekker dingetjes aan het uitstellen vandaag. Gisteren had ik me voorgenomen om eindelijk maar eens wat aan mijn conditie te gaan doen, in de vorm van naar het werk lopen en terug naar huis lopen/rennen, en om elke dag tenminste 1 keer alle 22 trappen naar het werk te beklimmen. Vanmorgen regende het, dus ik heb maar de fiets genomen, en ik had eigenlijk geen zin om de trap te nemen dus dat ben ik ook maar 'vergeten'... :x Naja, het staat op mijn todo-list. Ergens onderaan :D

Want eerst moet ik dingetjes regelen, want ik heb bijna vakantie :) Maar ik moet op het werk nog allerlei dingen afronden, en ik moet nog allerlei dingen kopen, zoals schoenen, portemonee (mijn oude valt bijna uit elkaar), sokken en weetikveelwatnogmeer. Maar aangezien het nog steeds regende toen ik klaar was met werk heb ik dat ook maar uitgesteld tot morgen.

Gisteren was een mooie dag trouwens. Echt lekker weer: tussen de 15-20 graden en nauwelijks een wolkje aan de lucht. Een perfecte dag om hanami te doen. Nog 1 keer een uitleg, en gelijk voor de laatste keer aangezien het hanami-seizoen nu alweer voorbij is: hanami is een nationale hobby van de Japanners, waarbij het vooral draait om het met zijn allen zitten onder bomen en dronken worden. In publieke parken. Zo ook in Ueno, waar ik gisteren heen ben geweest met Yu Huan. De 'hana' (bloemen) vielen me een beetje tegen, maar er was genoeg 'mi' (kijken) in de vorm van halfbezopen Japanners en enorm veel toeristen. Zie ook de plaatjes in deze post :)

Daarna zijn we naar Akihabara gegaan, want Yu Huan wilde wat camera's kopen voor zijn vrienden in China, omdat die veel goedkoper zijn hier in Japan. We hebben niet alle camera's gevonden, maar ik kan niet zeggen dat het tripje mislukt was. De reden: maids / dienstmeisjes. De 'andere' nationaly hobby van de Japanners is het kijken naar meisjes/vrouwen die opgejurkt zijn als dienstmeisjes, schoolmeisjes en ander soortgelijk spul. De eerste keer dat ik in Akihabara kwam, een paar maanden geleden, waren er al een paar van deze maids te zien op straat, maar het zijn er inmiddels een stuk meer.

Het is echt een soort van invasie, want de hele straat staat er vol mee. De grote straat is trouwens afgezet op zondag, en dat is ook hard nodig, want de voetpaden zijn erg smal en er zijn idioot veel mensen. Zie ook de plaatjes, waar je alle leipe Japanners gezellig fotootjes ziet nemen van de maids. Alhoewel het niet alleen leipe Japanners waren die er foto's van namen :D XD

Posted in Uncategorized