Cicada (of: 'hou je bek man, kutbeest!')

Kijk eens wat ik vanmorgen op mijn balkon vond:


Dit beest heet een cicada, en is behalve gigantisch groot ook nog eens gigantisch irritant, want hij maakt een teringlawaai dat je gewoon wakker kan maken om 11 uur 's morgens, een tijdstip waarop ieder normaal mens natuurlijk nog in bed ligt in het weekend. Zeker als het mens waarnaar gerefereerd wordt rv heet en de afgelopen avond naar een Engelse pub in Shibuya, Tokyo is geweest, om maar enig idee te geven van mijn activiteiten de laatste tijd. De cicada's maken een keihard tsjirp-achtig geluid in de zomer als het warm is. Ze zitten met zijn tientallen of met zijn honderden gezellig in een boom, en het geluid is een factor 10 harder dan de gemiddelde auto die langsrijdt..

Goed, ik werd dus wakker van dat domme beest toen even later de deurbel ging. Ik lag lekker in bed en had niet veel zin om op te staan, en meestal zijn de mensen die in het weekend voor 12 uur aanbellen toch geen bekenden, maar Japanners die je wat proberen te verkopen.. Pas toen ik iets door mijn brievenbus hoorde gaan begon het mij te dagen dat dit wel eens het pakje zou kunnen zijn dat mijn ouders opgestuurd hadden :'( Helaas, toen ik eenmaal bij de deur aankwam was de postbode alweer verdwenen...

Posted in Uncategorized