TV Noord
Het is inmiddels een weekje geleden dat ik hier wat heb geupdate, dus bij deze :)

Ik heb TV Noord gekeken op het werk! Op mijn laptop kan ik de website van TV Noord bezoeken, en precies tijdens de lunchpauze zenden ze een herhaling uit van het journaal. Het weerbericht kan ik op elk moment bekijken, dus ik blijf perfect op de hoogte van alle spannende gebeurtenissen in Groningen!

...

Mja... Zoveel gebeurt er eigenlijk niet, of wel dan....

Maar goed, hier gebeurt ook niet zoveel. Werken en werken. Vanwege allerlei redenen ben ik druk aan het overwerken deze week. Eerst omdat ik mijn visa moest aanvragen in Tokyo voor de China trip. Daar heb ik 2 dagen een dik uur langer voor moeten werken.. En vandaag heeft er iemand die mijn programma's gebruikt een deadline, en natuurlijk werkt het programma niet zoals het hoort, dus die ben ik nog aan het testen nu. En morgen moet ik weer naar Tokyo om mijn visa op te halen, dus dat wordt weer laat werken. Nou ja, het houdt je van de straat...

Fietsen! Kamil en ik zijn druk bezig met het plannen van de fietstrip in de golden week. Met 'druk bezig' bedoel ik 'lui op onze reet zitten en wachten tot het eindelijk vakantie is'- druk bezig. We hebben een fietswinkel in Atsugi gevonden die ons twee goede fietsen kan verkopen, die makkelijk uit elkaar kunnen zodat ze mee in het vliegtuig genomen kunnen worden, en bovendien tassen hebben rondom zodat we aardig wat bagage kunnen meenemen. Bovendien krijgen we een lekkere korting als we samen dezelfde fiets kopen, dus dat komt mooi uit.

Sinds kort ben ik begonnen met fietsen voordat ik naar het werk ga. Meestal kies ik Hiratsuka uit als bestemming. Een stadje ongeveer 12 kilometer hier vandaan, en er is een weg die rechtstreeks naar Hiratsuka gaat vanaf hier. Ik probeer om de zeekust te bereiken, net aan de andere kant van Hiratsuka, en dan snel weer terug naar Atsugi om op tijd te zijn voor het werk. Vanmorgen is het Kamil en mij gelukt om in 40 minuten naar Hiratsuka te fietsen, en we hadden 50 minuten nodig om terug te fietsen, met een korte pauze ertussen. 90 minuten voor 25 kilometer, dat is ongeveer 16km per uur. Dat is redelijk te noemen als je er rekening mee houdt dat heel Hiratsuka vol is met stoplichten en irritante in-de-weg-loop Japanners...

--------------

My friend is a bit pissed off recently. I can't exactly say that I'm being the most calm and peaceful individual myself right now. Sometimes things just don't go the way you want it to. Which is fine if you don't have to think too much about the future, but eventually we will all need to think about what to do after this year in Japan. In my case it means thinking about leaving or not. Yup. Still not completely decided.

There's a difference though, between being frustrated for no apparent reason, and being frustrated for reasons you cannot influence. I can't believe how frustrated and annoyed I am now. It's really quite a difference from when I was back in Holland, and even when I was in Japan a year ago. Choices were easier, and I didn't have to think about much at all. Even the choice of going to Japan was not a choice I had much doubts about at all. After all, it was only a year, and a nice change of pace before entering the real world in Holland. I never expected to stay here another year, or maybe even another year after that...

Peace of mind. The ability to handle every situation calmly and rationally. Thinking with your mind and not with you emotions. Accepting any situation and being happy about it. I was especially good at that, when I started discovering things about myself and my personality, almost 7 years ago now. I reached a great inner peace, and I believe I was truly very happy. Though 'ignorance is bliss', and I've proven it and learned this the hard way in Japan. As you discover more (and better) things about life, it's harder to stay happy with less.

As for me, I can settle for far less than I can actually get and still be happy. But I'm starting to realize what I can get. To risk sounding cliche: "the whole world is within reach". Going anywhere, doing anything, it's all possible. There's a difference between knowing this and /realizing/ this. I've gotten a very good glimpse of what I can be, here in Japan, and suddenly this puts my whole life in a different perspective.

"Boys be ambitious"

A quote from some famous guy in Sapporo I don't even know. We saw the statue and the quote on the trip to Hokkaido last winter. Indeed, it helped me very much to find out what exactly my ambition is.

-----

If you're bored, try this quiz, highly recommended by nationalities around the world! (Thanks MattQB, you made me lose 2 hours of work time...):

Posted in Uncategorized