Eindje fietsen

Zo, het is al een tijdje geleden dat ik in het Nederlands heb gepost, dus het is weer eens tijd :) Vandaag heb ik wat rondgefietst in een buurt waar ik nog niet eerder geweest ben: om en nabij Yoda (!), ten zuiden van Atsugi, aan de andere kant van de rivier. Meestal wil ik niet naar de andere kant van de rivier omdat dan het einde zoek is qua rijden, en als ik aan de Atsugi-kant van de rivier blijf dan kan ik mooi tussen de bergen en de rivier blijven, en dan weet ik zeker dat ik de weg terug kan vinden. Deze keer deed ik eens avontuurlijk dus. Maar het viel wel mee uiteindelijk.

Het weer was prachtig, en ik raak steeds meer vertrouwd met mijn camera. Ik hoef minder met de knopjes te spelen, en ik ben zelfs teruggestapt naar de P-stand voor de meeste foto's, aangezien die zelf de beste f-waarde opzoekt voor een geschikte sluitertijd. Resultaat: minder onscherpe foto's en meer foto's met meer detail in het algemeen. Voor sommige foto's spring ik wel terug naar Av modus, zoals bijvoorbeeld de foto van de vogelverschrikker, in een poging om de achtergrond zo onscherp mogelijk te krijgen.

Naja, hier zijn de foto's. Houd ook mijn fotoblog in de gaten, want daar komen de komende dagen de beste foto's op!


Eén van de vele bruggen tussen de Atsugi-kant en de Tokyo-kant van de Sagami rivier.Mysterieus koffertje in de rivier. Ik vraag me af wat er in zit...


Langs de rivier is echt van alles te zien. Mensen die hun honden uitlaten, voetballende kinderen en wilde dieren allemaal vlak bij elkaar.


Enkele snapshots die ik gemaakt heb onderweg. Alhoewel het gebied waarin ik fietste de richting van Tokyo op is, is het meer plattelands dan Atsugi.


De rivierkant en de Shinkansen.


Zware industrie.


Eigenlijk al op weg naar huis fietste ik zomaar tegen dit mini-tempeltje aan, net voor zonsondergang. Dit is typisch Japan: ouderwetse godsdienst en moderne technologie vlak naast elkaar.

En net op tijd een goed plekje gevonden voor de zonsondergang (om 16:45 WTF!).

Note to Canon EOS/Digital Rebel users: I've observed that the light metering usually screws up when the sun begins to set. Turn the EV 1/3rd or 2/3rd's down to fix it. Also, all the pics made in this post were made using a user defined picture style with the saturation turned op 2 notches and the sharpness increased one notch. It's personal preference of course, but I'm quite happy with the results compared to my previous pictures.

Posted in Uncategorized