Republiek der Verenigde Nederlanders

Het is al een aardig tijdje geleden dat ik iets in het Nederlands hier postte, dus bij deze. Werk is ontieglijk druk, sociaal kan het niet beter (drukker) en ik zit boordevol met reizen die gepland moeten worden. Tijd tekort dus, en niet zo'n klein beetje ook.

 

camera01.jpg

Dit is mijn camera. Opengeschroefd. De lens was vies van binnen, of mogelijk de sensor. En hij is nog steeds vies. Ik heb geprobeerd het ding zo ver mogelijk open te krijgen zonder te vergeten hoe ik hem weer terug in elkaar moet zetten, maar ik heb mijn limiet bijna bereikt. Ik zit erover na te denken om een nieuwe compact camera te kopen voor Australie, en ook een onderwatercase. De onderwatercase is onmisbaar voor de trip, die moet ik absoluut hebben :D

img_1897.jpg

Dit is mijn fiets. Ik heb hem in de lift gezet en meegenomen naar de vijfde verdieping, waar mijn kamer is. Daar heb ik hem in de keuken geparkeerd en gedemonteerd. Niet zonder reden natuurlijk: afgelopen weekend heb ik een nieuwe draagtas gekocht waar de hele fiets in moet passen, maar dat moet natuurlijk getest worden. Als de tas te klein was dan moest ik hem omruilen, dus ik heb vandaag maar even de tijd genomen om hem te proberen. De tas was overigens 14.000 yen (zo'n 88 Euro volgens xe.com. Het gaat echt niet lekker met die koers...) dus dat is het uitproberen wel waard...

1901_2

Fiets in stukjes.

1903-333

Fiets in tas.

Hij werkt! Al met al duurde het een dik half uur, en dat komt grotendeels doordat ik wat aan het klungelen was met de nieuwe tas XD

Zomaar even tussendoor: ik was op mijn werk op zoek naar voornamen en achternamen in het Nederlands, en ik kwam toevallig een interresante website voorbij: de Nederlandse liederenbank. Het is wel grappig om middeleeuws Nederlands terug te lezen :)

Het regende seer, ende ick werdt nat.

Een andere website die wel leuk is om te lezen is deze: een verslag van het vergeten leger. Ik had er zelf nog nooit van gehoord (mijn eigen fout; ik was nooit erg geïnterreseerd in geschiedenis), maar ik vond het boeiend om een verslag te lezen van iemand die er zelf geweest was. Bovendien is dit zo'n webpagine die je anders nooit tegenkomt, tenzij je echt gericht zoekt. Geen dank ;)

Posted in Dutch