Japanners..

De meeste mensen die ik ken hebben maar een raar beeld van Japanners en Japan.. De meeste mensen verwarren ze constant met Chinezen (als in communisten, katten opeten, hebben brakke auto's(!) etc.). Mijn vader weet heel goed wat Japanners zijn, want hij heeft ze 1 keer in Disneyland gezien. Daarom weet hij dat alle Japanners altijd een fototoestel bij zich hebben en net als eenden en ganzen in een rij achter elkaar lopen. Weer iemand anders noemt Japan het sprookjesland en een vriend van mij die geschiedenis studeert kent Japan weer vooral vanwege hun historie (als in kamikaze, eer en dat soort dingen). Als je je een beetje erin hebt verdiept dan weet je toch al snel dat veel van dat soort weetjes dikke onzin zijn, helemaal in het dagelijks leven. Als je je er dan nog verder in verdiept, kom je erachter dat Japanners eigenlijk nog raarder zijn dan je al dacht. Daarover vast meer zodra ik er zelf ben :) Vrijdag!

Posted in Uncategorized