Shippai!


Goed, ik wist vandaag nog niet zeker wat ik wilde doen, maar nadat ik door de deurbel wakker werd om 11 uur was ik chagrijnig dat ik maar naar Tokyo ben gegaan. Er belde 1 of andere vage Japanner aan die iets zei over het schoonmaken van mijn kamer, maar omdat ik voor 75% sliep zei ik maar dat ik dat niet nodig had en ben ik weer op bed gegaan. Maar ik kon niet meer in slaap komen, dus ik ben maar weer eens naar Tokyo gegaan. Het doel: veel geld uitgeven! :D

Tenminste, dat was het plan. Ik wilde eindelijk die Transformer kopen die ik de vorige keer nergens meer kon vinden, misschien wat anime dvd's en een racestuurtje. Lekker dure dag dus :O Nou, niet dus, want ik heb helemaal niks gekocht :'( Ik kon geen leuke dvd's vinden en racestuurtjes waren zelfs in Akihabara haast niet te vinden en stinkduur. En die domme Transformer koop ik wel op ebay want fokking heel Akihabara en de grootste Toys R Us in Tokyo hebben hem niet :( beeeuuuh..

Maja, aangezien ik toch naar Tokyo ging heb ik gelijk maar weer wat sightseeing gedaan. Ik ben eerst naar het park in Shinjuku gegaan om de sakura bomen te bekijken, die al erg mooi waren, hoewel ze vanaf volgende week pas echt moeten gaan bloeien volgens de meeste Japanners. Mooie foto's gemaakt :) Daarna heb ik net als een paar weken geleden half random een wijk uitgezocht waar de loop-line van Tokyo, de Yamanote-lijn, langsrijdt. Dus vandaag leek Shibuya me wel interresant. Dat viel een beetje tegen alleen, want er was niet echt wat bijzonders te zien. Het was overigens geen buurt voor arme mensen, want ik kwam tijdens mijn loopje een vaag niet-bijzonder-uitziend apartement tegen, maar wel met 5 nieuwe Porsche's, 1 gave Jeep en nog een andere sportauto waarvan ik het merk niet herkende :O Verder rijden er tal van Porsche's, Ferrari's en weetikveelwatnogmeer rond. Maar er was verder weinig te doen, dus ik ben gauw weer doorgetreind naar 'mijn' buurt, Akihabara.

.. maar eigenlijk is daar ook niet veel nieuws meer te zien als je daar 1 keer in de 2 maanden langskomt. Daar hoef ik voorlopig ook dus even niet meer heen. Bovendien zag ik maar 1 DVD die ik wilde kopen, en de achterkant zag er zo uitgeprint uit dat ik vermoed dat het een import is uit China of Hong Kong ofzo, en niet bepaald betrouwbaar. Dat ook maar via internet bestellen dan.. O ja, en weer geen Transformer :X


Dus omdat ik toch niks beters te doen had, ben ik na Akihabara naar Shinbashi gegaan, waar je de monorail kan nemen naar Odaiba, een winkelcentrum op een eiland(je) in de haven van Tokyo. Behalve een geweldig uitzicht op de stad en het havengebied van Tokyo heb je daar ook de Toys R Us, waar ik nog niet geweest was :) Maar dat viel ook tegen, want Akihabara heeft veel meer leuke dingen, en de TRU is meer voor meisjes, hele jonge kinderen en Amerikaans speelgoed. Over Amerikanene gesproken: ik kwam er echt ongelooflijk veel tegen vandaag in Tokyo. Vooral in Akihabara en Odaiba zag en hoorde je ze al van verre aankomen met hun luide stemmen en hun irritante accent. Ik weet niet waarom, maar ik heb het niet echt op Amerikanen. Bleh.

Ik wilde eigenlijk een fotopaginaatje maken, maar ik heb geen Photoshop op mijn PC, dus ik heb maar een paar fotootjes geupload. Ik ben te lui om mijn laptop erbij te pakken ja :x Als iemand toch behoefte heeft aan meer foto's, dan kan je een reactie achterlaten op dit bericht, dan beloof ik hierbij dat mijn volgende post een compleet fotoverslag is met placemarks. Geeft jullie ook een reden om eindelijk eens te reageren op mijn blog, want het lijkt hier wel een kerkhof :|

Volgende week gaan mijn strafdagen in :O dan moet ik drie zaterdagen achter elkaar de extra vakantiedagen inhalen die ik opneem om door Japan te reizen met Shanna en om daarna naar Nederland te gaan. Ik hoop echt dat de baas niet aanwezig is op zaterdag, dan kan ik nog wat zooi uitzoeken voor de reis..

(shippai: failure, mislukking, mislukt oid)

Posted in Uncategorized