Eentonig werk

Vandaar dat ik een beetje op zoek ben naar wat afleiding. Ik ben mogelijke locaties aan het zoeken voor wat uitstapjes, waar ik weer een beetje aan kan gaan denken na augustus, want het is nu nog steeds bloedheet :'( Maar ik denk dat vanaf eind september wel een mooie tijd is om wat verdere reisjes te gaan maken. Mijn lijstje van dingen die ik wil zien:

Hokkaido:
Een weekje Hokkaido lijkt me wel interresant :) Het schijnt heel anders te zijn dan de rest van Japan. Nadeel is wel dat het nogal een standaardbestemming is van iedereen hier.

Shikoku:
Veel natuur, veel bergen, veel kust. Net als Hokkaido 1 van de hoofdeilanden van Japan. Daar is vast wel wat leuks te doen.

Takayama en omstreken:
Bergachtig landschap, sneeuw en hele oude Japanse boerderijen en andere gebouwen. Deze trip is op zich wel lekker te combineren met een bezoekje aan de noordkust van Japan, waar onder andere nog de mooiste tuinen van heel Japan zijn.

Sado-ga-shima:
Een eiland(je) aan de noordkust van Japan. Niet langer dan 50 kilometer, mooi berglandschap, een mooie kustlijn, en, heel belangrijk, weinig toeristen. Naar het schijnt is dit 1 van de plekken in Japan waar heel weinig toeristen komen, wat een bezoekje wel de moeite waard maakt. Zeker buiten het zomerseizoen. Bovendien heb ik nou eenmaal iets voor plekken waar andere mensen niet eens aan zouden denken als ze een reis willen plannen. Vandaar dat ik nu ook in Japan ben :)

Mijn werksituatie is nog steeds hetzelfde eigenlijk. Ik heb mijn baas gevraagd of we binnenkort mijn verblijfsduur en contract kunnen bespreken, en hij heeft al een beetje door laten schemeren dat ik waarschijnlijk wel langer kan blijven als ik dat wil :) De kans is redelijk groot dat ik nog een half jaartje hier blijf. En dat is eigenlijk ook wel nodig, gezien de trips die ik nog wil maken :O

Posted in Uncategorized